Nieuwe thema’s bekend!


NIEUWE THEMA’S DIMENSIONS (VOICES) EN DIMENSIONS JUNIORS BEKEND

De afgelopen maanden heeft het productieteam hard gewerkt aan de ontwikkeling van twee nieuwe programma’s. Programma’s die voor de bezoekers van de concerten, maar ook voor de tourleden, zowel tijdens de tours en de concertdagen, makkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht.

De Dimensions en Dimensions Voices zullen dit jaar gaan touren met het thema ‘Mind Your Words’ en de Dimensios Juniors zullen concerten gaan geven met het thema ‘Zeg het maar’.

In de Bijbel zijn veel teksten te vinden waar ons op het hart wordt gedrukt om goed na te denken over hoe we onze tong gebruiken. Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Zo lezen we in Spreuken 17 ‘Een verstandig mens is karig met zijn woorden, iemand met inzicht is bezonnen’. Iets verderop in Spreuken lezen we ‘Wie God ondoordacht een belofte doet en zich pas later afvraagt of hij haar kan houden, zet een valstrik voor zichzelf’.

Woorden hebben een ongekende kracht. Een mooi compliment over iets wat je hebt gedaan kan zomaar je hele dag goed maken, maar wanneer iemand iets minder positiefs over je zegt, of dat nou gegrond of ongegrond is, kan er ook zomaar voor zorgen dat je dag, of misschien zelfs week, volledig verpest is. Je kunt er lang mee rondlopen.
Maar we kunnen ook zomaar iets tegen iemand zeggen waar we een ander mee kwetsen. Zijn we dan groot genoeg om het daar met iemand over te hebben? Willen we daar excuus voor maken?

Hoe gebruiken we ons geschreven woord op de social media? Misschien is dit wel een van de meest krachtige middelen om iemand te maken of te breken. Wat roep je wel of wat roep je niet in de app-groep van je klas of club? Hoe snel is een roddel via je telefoon de wereld in geholpen?

En als we zo makkelijk te raken zijn door woorden van iemand. Ben je dan ook zo makkelijk te raken door Gods woord? Wat doet het met je als Hij tegen je zegt: Jij bent mijn geliefde kind. Ik hou van jou. Heeft dat dezelfde impact op jou, als bijvoorbeeld een van je ouders, broers of zussen of vrienden en vriendinnen dit tegen je zegt?
En gebruik jij je woorden ook om met God te praten? Gebruik je de kracht van woorden ook om God te zoeken en Hem te danken voor wie Hij voor jou is? Zoek je hem dagelijks om uit te spreken waar je mee zit?

En is het soms niet beter om stil te zijn? Om iets juist niet te zeggen?
Is het soms beter om stil te zijn en tijd met God door te brengen?

Mind Your Words.
Een programma om over na te denken.
Een programma om in de praktijk te brengen.
Een programma om het land mee in te gaan.
Een programma om te vertellen en te eindigen met een krachtig woord ‘Amen’.

Het nieuwe thema van de Dimensions Juniors is ‘Zeg het maar’.

Tijdens dit concert hebben de DJ’s heel veel te zeggen. Maar hoe zeg je iets tegen een ander? Voordat je het weet kwets je iemand met je woorden. Gelukkig kunnen woorden ook heel bemoedigend zijn of heel wijs zijn. We ontdekken in de bijbel dat God ook heel veel tegen ons te zeggen heeft. Zijn woorden zijn heel speciaal.

De DJ’s gaan in een programma wat vol zit met stoere nieuwe muziek, toneel en gesproken tekst op zoek naar wat God in de Bijbel te zeggen heeft.
Ga je mee op zoek? Ben jij ook van plan om te ontdekken wat Jezus tegen jou te zeggen heeft?

Zeg het maar!

Boek een concert bij jou in de kerk of doe zelf mee! Neem contact met ons op via info@dimensionsmusic.nl