Dimensions stopt

Aankondiging

In 2015 zijn we met Dimensions begonnen en sindsdien hebben we 15 prachtige tours gehad. Tours waarin het talent van velen ingezet, gezien en gehoord mocht worden. Daar zijn we ontzettend trots op!

Helaas hebben we gemerkt dat vorig jaar, en ook bij de voorbereidingen voor het jaar 2019, het organisatorisch draagvlak ontbreekt. Het gevolg is dat er teveel werk bij een te kleine groep vrijwilligers komt te liggen. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om hiervoor een oplossing te zoeken in de vorm van mensen die zich in willen zetten voor Dimensions. Helaas is het ons niet gelukt voldoende mensen te mobiliseren. We hebben daarom moeten besluiten om de activiteiten aan het einde van het huidige seizoen met de programma’s ‘Zeg het maar’ en ‘Mind Your Words’ te stoppen en geen nieuwe tours meer te organiseren.

Wat betekent dit concreet?

De concerten van de DJ groepen die op dit moment aan het touren zijn, worden natuurlijk gewoon afgemaakt.

We zien uit naar nog vier prachtige concerten en zien uit naar wat God ook daar nog door ons heen zal gaan doen.

De geplande oefenkampen en tours voor 2019/2020 zullen niet doorgaan.

Afsluitconcert

Om vier prachtige jaren op een heel bijzondere manier af te sluiten willen we  een tof afsluitconcert gaan houden. Een concert vol dankbaarheid voor de mooie jaren. Dit concert zal worden gehouden op zaterdag 22 juni 2019. Hier zullen zowel de DJ’s, als de Dimensions en de Voices van zich laten horen. We zullen een concert geven met allemaal muziek van de afgelopen vier jaren.

Voor dit concert gaan we op zaterdag 18 mei en zaterdag 15 juni repetities houden. Deze repetities worden gehouden in zowel Noord – Oost Nederland als ook in Zuid – West Nederland. Tijdens deze repetities, welke van 10.00 – 16.00 uur duren, zullen zowel de DJ’s als de Dimensions en Voices samen werken aan het instuderen van de muziek en de choreo van dit concert.

Op zaterdag 22 juni zullen we op een centrale plaats in Nederland een concertdag houden, waarbij de Dimensions en Voices vanaf 10.30 uur en de DJ’s vanaf 12.30 uur verwacht worden. Samen zullen we die dag de puntjes op de i zetten, zodat we ’s avonds een prachtig concert kunnen geven. Deze dag staat in het teken van samen zijn, oude tourleden weer ontmoeten, nog één keer samen het podium delen en God danken voor de geweldige Zegen van de afgelopen jaren.

We hopen dat velen van jullie hier aan mee willen doen. De kosten bedragen € 75,- (€ 25,- per dag). Je kunt je hiervoor opgeven tot 1 april 2019. Je wordt dan via de passportsite toegevoegd aan de groep voor dit afsluitingsconcert en op deze manier ook op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen hiervan.

Belangrijke informatie!

Mocht je je opgegeven hebben voor een tour van 2019 en al (gedeeltelijk) betaald hebben, dan zullen we, binnen nu en twee maanden je tourbedrag terugstorten, eventueel na aftrek van je deelnamekosten aan het slotconcert wanneer je je hiervoor opgeeft.

We kunnen ons voorstellen dat er wellicht nog vragen en/of opmerkingen zijn. Daarvoor zijn we natuurlijk bereikbaar. Neem gerust contact met ons op via bestuur@dimensionsmusic.nl. Stuur je vraag en je telefoonnummer, zodat we je kunnen bellen om je vraag te beantwoorden. Wil je je opgeven voor het slotconcert, mail dan naar: info@dimensionsmusic.nl

Dank aan alle betrokkenen

Rest ons nog om onze dank uit te spreken aan iedereen die de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan de prachtige Dimensions periode. Wat zijn we dankbaar voor wat we hebben mogen doen en hebben mogen zien gebeuren in talenten die zich ontwikkelden en geloof dat mocht groeien. Heb je hieraan meegeholpen of heb je meegedaan? Dank je wel!

We kijken uit naar 22 juni en hopen daar samen met jou nog één keer een prachtig feest van te maken en God groot te maken.

Groet en zegen,

Arnold, Caroline, Paul & Rennie.

Nieuwe tour, nieuwe locatie!

Het is nog geen 2019, maar bij Dimensions zijn we al wel druk bezig met de nieuwe tour! En het is dit jaar wel heel erg leuk om mee te doen. We hebben namelijk een super toffe nieuwe trainingslocatie. Dat is natuurlijk niet de enige reden om deelnemer te worden. Bekijk  hieronder een paar ervaringen van (oud)deelnemers.

De planning bekijken van 2019? Download deze link.

Wil je je aanmelden voor het nieuwe seizoen? Stuur dan een mailtje naar recruiting@dimensionsmusic.nl

Alvast een kijkje nemen op de nieuwe locatie? In onderstaand filmpje geeft Arnold je een rondleiding.  

Het thema maken we over een tijdje bekend. Houd onze website en social media pagina’s daarvoor goed in de gaten.

Nieuwe CD klaar!

Het nieuwe Dimensions seizoen staat op het punt van beginnen. Komend weekend zullen zowel de Dimensions als de Dimensions Voices beginnen met het repetitieweekend. Deze gaat vooraf aan het oefenkamp dat twee weken later van start zal gaan.

Er is weer een heel nieuw programma geschreven en daar hoort natuurlijk weer nieuwe muziek bij. Ook dit jaar is het weer gelukt om van een selectie van de nieuwe songs een CD te maken onder de titel ‘Mind Your Words’. We zijn in het bijzonder Peter en Steven Favier érg dankbaar voor de hoeveelheid werk die hiervoor is verzet.
Floris Sprong maakte het artwork van de CD, zodat het straks prachtig op de CD tafel kan schitteren!

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe muziek? Wil je alvast een paar fragmenten horen? Dat kan! Hieronder hoor je van elke song een kort stukje. Wil je de hele CD graag horen? Kom dan naar een van onze concerten en koop de CD voor of na die tijd bij onze CD tafel!

Veel luisterplezier!

Nieuwe thema’s bekend!


NIEUWE THEMA’S DIMENSIONS (VOICES) EN DIMENSIONS JUNIORS BEKEND

De afgelopen maanden heeft het productieteam hard gewerkt aan de ontwikkeling van twee nieuwe programma’s. Programma’s die voor de bezoekers van de concerten, maar ook voor de tourleden, zowel tijdens de tours en de concertdagen, makkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht.

De Dimensions en Dimensions Voices zullen dit jaar gaan touren met het thema ‘Mind Your Words’ en de Dimensios Juniors zullen concerten gaan geven met het thema ‘Zeg het maar’.

In de Bijbel zijn veel teksten te vinden waar ons op het hart wordt gedrukt om goed na te denken over hoe we onze tong gebruiken. Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Zo lezen we in Spreuken 17 ‘Een verstandig mens is karig met zijn woorden, iemand met inzicht is bezonnen’. Iets verderop in Spreuken lezen we ‘Wie God ondoordacht een belofte doet en zich pas later afvraagt of hij haar kan houden, zet een valstrik voor zichzelf’.

Woorden hebben een ongekende kracht. Een mooi compliment over iets wat je hebt gedaan kan zomaar je hele dag goed maken, maar wanneer iemand iets minder positiefs over je zegt, of dat nou gegrond of ongegrond is, kan er ook zomaar voor zorgen dat je dag, of misschien zelfs week, volledig verpest is. Je kunt er lang mee rondlopen.
Maar we kunnen ook zomaar iets tegen iemand zeggen waar we een ander mee kwetsen. Zijn we dan groot genoeg om het daar met iemand over te hebben? Willen we daar excuus voor maken?

Hoe gebruiken we ons geschreven woord op de social media? Misschien is dit wel een van de meest krachtige middelen om iemand te maken of te breken. Wat roep je wel of wat roep je niet in de app-groep van je klas of club? Hoe snel is een roddel via je telefoon de wereld in geholpen?

En als we zo makkelijk te raken zijn door woorden van iemand. Ben je dan ook zo makkelijk te raken door Gods woord? Wat doet het met je als Hij tegen je zegt: Jij bent mijn geliefde kind. Ik hou van jou. Heeft dat dezelfde impact op jou, als bijvoorbeeld een van je ouders, broers of zussen of vrienden en vriendinnen dit tegen je zegt?
En gebruik jij je woorden ook om met God te praten? Gebruik je de kracht van woorden ook om God te zoeken en Hem te danken voor wie Hij voor jou is? Zoek je hem dagelijks om uit te spreken waar je mee zit?

En is het soms niet beter om stil te zijn? Om iets juist niet te zeggen?
Is het soms beter om stil te zijn en tijd met God door te brengen?

Mind Your Words.
Een programma om over na te denken.
Een programma om in de praktijk te brengen.
Een programma om het land mee in te gaan.
Een programma om te vertellen en te eindigen met een krachtig woord ‘Amen’.

Het nieuwe thema van de Dimensions Juniors is ‘Zeg het maar’.

Tijdens dit concert hebben de DJ’s heel veel te zeggen. Maar hoe zeg je iets tegen een ander? Voordat je het weet kwets je iemand met je woorden. Gelukkig kunnen woorden ook heel bemoedigend zijn of heel wijs zijn. We ontdekken in de bijbel dat God ook heel veel tegen ons te zeggen heeft. Zijn woorden zijn heel speciaal.

De DJ’s gaan in een programma wat vol zit met stoere nieuwe muziek, toneel en gesproken tekst op zoek naar wat God in de Bijbel te zeggen heeft.
Ga je mee op zoek? Ben jij ook van plan om te ontdekken wat Jezus tegen jou te zeggen heeft?

Zeg het maar!

Boek een concert bij jou in de kerk of doe zelf mee! Neem contact met ons op via info@dimensionsmusic.nl

Nieuwe tourdata bekend!!


NIEUWE TOURDATA BEKEND

Het is even geleden, maar hier zijn we dan weer. Na de prachtig afgelopen zomer, zijn we meteen aan de slag gegaan met de planning voor komende zomer. Want na deze mooie tijd wisten we één ding zeker, we willen weer een jaartje door.

Nu bleek dit helaas niet zo eenvoudig als we gedacht en gehoopt hadden. De Kroeze Danne gaf namelijk aan komende zomer geen ruimte voor ons te hebben doordat een oude huurder zou terug keren naar Delden.

Dat betekende voor ons dat we moesten uitzien naar een andere locatie.
Met name Caroline de Jong is daar ontzettend druk mee geweest. We hebben veel verschillende locaties door heel Nederland aangeschreven en hebben met een aantal serieus contact gehad over de mogelijkheden om daar onze kampen te houden. Helaas bleek geen van deze locaties uiteindelijk te voldoen. Óf de locaties bleek te klein, bleken niet te beschikken over een concert-/oefen- én eetzaal, beschikten niet over een goede keuken of waren gewoonweg te duur (die zelfs tot een stijging van € 200,- per deelnemer tot gevolg zou hebben).

Uiteindelijk zijn we weer terug gekomen bij de Kroeze Danne met de vraag of er echt geen opties zijn. Nou, na wat brainstormen en wat creatief ‘Out of the box’ denken, kunnen we goed nieuws brengen: we zijn er uit. We hebben een planning rond, maar die gaat er wel een beetje anders uit zien. Met name voor de DJ’s gaat er qua opzet nogal wat veranderen. Kijk maar even mee.

foto Adrie Hulsbos

De planning
We hebben de wens om hetzelfde aantal tours te organiseren als dit jaar. Dus 1 Dimensions Voices tour, 1 Dimensions tour en twee groepen DJ’s.

We gaan met zowel de Voices als de Dimensions groep een oefenweekend houden van 29 juni – 1 juli in De Kroeze Danne.

Vervolgens gaan we de Dimensions Voices trainen van vrijdag 13 juli – dinsdag 17 juli. Ze gaan vervolgens op woensdag de 18e op tour en komen de 28e weer terug.
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 15 en de kosten voor deze tour bedragen € 695,-

De Dimensions trainen we van zondag 15 juli – donderdag 19 juli. Ze gaan vervolgens van 20 – 31 juli op tour.
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 15 en de kosten voor deze tour bedragen € 695,-

De DJ’s passen daar helaas niet meer bij. Daar zit dus ook de grootste verandering. We zullen de DJ’s gaan trainen in De Kroeze Danne, in de meivakantie. De Zuid-West groep van vrijdag 27 april – 3 mei. De Noord-Oost groep van 29 april – 5 mei.
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 15 en de kosten voor deze tour bedragen € 450,-

Beide DJ groepen zullen van mei – februari 10 concerten geven in hun eigen regio.

Opgeven of auditie doen
Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de tours. Heb je al eens getourd? Dan kan dat heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@dimensionsmusic.nl.
Wil je graag auditie doen? Dan kan dat ook! Mail naar info@dimensionsmusic.nl voor meer informatie en het opvragen van de auditiebestanden.

foto Adrie Hulsbos

Tot slot
We zijn vooral blij dat het toch gelukt is om een oplossing te vinden voor het probleem van onze huisvestiging.  We verwachten dat we niet iedereen tevreden kunnen stellen met deze oplossing, maar dat er voor anderen juist een reden zal zijn om wél (weer) deel te nemen aan een van onze projecten.

Daarom willen we je vragen om gebed. Een wijziging als deze vraagt om extra werk vanuit de organisatie. Toch is volgens ons deze oplossing met deze planning de beste die er op dit moment te maken valt. We bidden om wijsheid, inzicht en kracht voor alle betrokkenen om er ook het komende jaar weer een prachtig seizoen met prachtige tours van te maken.

Hopelijk tot snel allemaal!

Preview nieuwe CD’s

Vol trots presenteerden we afgelopen week onze CD’s. Natuurlijk zijn jullie ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Daarom hier alvast een aantal kleine fragmenten van de CD.
Zorg dat je tijdens de concerten wat contant geld mee neemt, zodat je de CD’s aan kunt schaffen. Deze mogen niet in je collectie ontbreken!

Hierbij een preview van de Dimensions CD:

en een preview van de CD van de DJ’s!

Nieuwe CD’s klaar!


Geweldig nieuws! De CD’s van zowel Dimensions als de Dimensions Juniors zijn klaar!
Er is door heel veel mensen heel hard aan gewerkt en die zijn we allemaal ontzettend dankbaar!

Op de Dimensions CD staan zes prachtige liederen. Drie van de liederen zijn liederen die speciaal voor het thema Talented zijn geschreven, de andere drie zijn voor Dimensions geschreven arrangementen van bestaande liederen.


Op de CD van de Dimensions Juniors, met de titel ‘Talent gezocht’,  komen maar liefst acht liederen te staan. Al deze liederen zijn speciaal voor Dimensions geschreven.
De liederen zijn ondertussen al enige tijd bij de deelnemers bekend en die zijn hard aan het oefenen voor het oefenkamp begint.

De CD’s zijn te koop tijdens de concerten van zowel Dimensions, Dimensions Voices als de Dimensions Juniors!

Oefenkampen van start!


Afgelopen weekend hebben de Dimensions en de Dimensions Voices hun eerste oefenweekend gehad. Er is hard gewerkt aan het instuderen van de muziek én de dans voor het nieuwe programma Talented waar de groepen komende zomer mee door Europa zullen trekken.

Ben je nieuwsgierig en wil je graag een korte impressie van dit weekend zien? Check dan onze Facebookpagina door HIER te klikken!

Nieuwe Posters

Voor de aankondiging van de concerten, krijgen alle concertorganisatoren een promotiepakket. Hierin is onder andere de poster met de aankondiging van het concert te vinden. De concertorganisator kan de eigen gegevens invullen en het concert zo in de omgeving van de concertplaats bekend maken.

De nieuwe poster is een ontwerp van Floris Sprong, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de eerdere posters. We zijn weer ontzettend blij met het ontwerp. Je ziet de poster hieronder … alle gebruikte informatie is fictief.

Thema Dimensions Juniors bekend


De Dimensions Juniors gaan dit jaar op pad met het thema ‘Talent Gezocht’.
Het thema sluit aan bij het thema ‘Talented’ van de Dimensions en de Dimensions Voices.

Tijdens de concerten van de DJ’s wordt er een band geformeerd, maar wat gebeurd er als niet iedereen zijn of haar talent gebruikt? Of wat gebeurd er als de bandleden niet hun eigen talent gebruiken?
Een programma met een prachtige boodschap, gevuld met prachtige liederen en hier en daar een lekker portie humor!

De DJ’s touren dit jaar door Noord-Oost en Zuid-West Nederland. Wil je graag meer informatie over het doen van auditie of het organiseren van een concert? Neem dan contact met ons op!